Судове провадження та особливості його здійснення: бінарне заняття для курсантів ДДУВС

Новини університету

Курсанти відвідали заняття за участі запрошених практиків. Захід організовано професоркою кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Вікторією Рогальською.

До заняття залучено представників сторони обвинувачення – прокурора Офісу Генерального прокурора, сторони захисту – адвоката Євгена Федосєєва, а також суддю Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Дениса Ігнатьєва. Практикум відбувся на навчальному полігоні «Зала судових засідань».

Курсанти розглянули процесуальний порядок судового провадження у суді першої інстанції та особливості перегляду судових рішень в апеляційному та касаційному порядку. Під наглядом досвідчених представників суду, прокуратури та адвокатури здобувачі змоделювали судові засідання з розгляду кримінальних проваджень, після чого отримали практичні поради та настанови.

Проведення бінарних занять на навчальних полігонах сприяє кращому засвоєнню теоретичних знань з кримінального процесу, допомагає курсантам зрозуміти форми взаємодії між учасниками кримінального провадження на різних стадіях.

 

 


76