Представники керівного та офіцерського складу ДДУВС підвищили психологічну обізнаність

Новини університету

Офіцери ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС пройшли базове навчання з надання первинної психосоціальної підтримки особам з ризиком скоєння самогубства.

Дводенний тренінг за темою «Превенція суїциду у громадах» провела сертифікований фахівець відділення психологічного забезпечення ВКЗ Євгенія Глаголєва. Вона пройшла навчання за програмою підготовки регіональних тренерів, яка впроваджена у межах спільного проєкту «Міжвідомча співпраця у сфері охорони здоров’я» Університетської клініки Акерсхус (Норвегія), Центру психічного здоров’я Києво-Могилянської академії та Громадської організації «Слова допомагають» за фінансової підтримки уряду Норвегії.

Протягом двох днів офіцери вивчали принципи надання психологічної допомоги, тренувались у виявленні ознак руйнівної поведінки тощо. За результатами тренінгу учасники отримали відповідні сертифікати.

Участь у церемонії вручення взяв проректор ДДУВС Ігор Ковальов, який наголосив на важливості отриманих знань та привітав офіцерів із закінченням навчання. У подальшому проведення тренінгів планується із керівниками факультетів університету, а також амбасадорами під час опанування принципу «Рівний – рівному» у рамках програми «ТитаниUA».

Розробниками та супервізорами програми з профілактики суїциду є представники Університетської клініки Акерсхус Йохан Сіквеленд та Йоран М. Рорвік.

 

 


50