У ДДУВС триває цикл тренінгів у межах обласної програми навчання з питань запобігання та протидії домашньому, гендерно зумовленому насильству

Новини університету

Тренінг мав назву «Особливості роботи щодо запобігання та протидії насильству в сім’ях військовослужбовців, які брали участь у бойових діях та поводяться агресивно з членами сім’ї».

Тренеркою заходу виступила викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, старший лейтенант поліції Крістіна ДЕРЕВ’ЯНКО.

Модератор заходу – помічник ректора державного університету з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО.

Основною метою тренінгу був розгляд питань щодо притягнення військовослужбовців до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, спікери звернули свою увагу на те, що підхід до домашнього насильства має перестати бути в сучасному суспільстві формальним і, що кожен випадок є індивідуальним. Також акцентовано увагу на особливостях спілкування з військовослужбовцями, які отримали травматичний досвід внаслідок перебування в зоні бойових дій.

До дискусій долучилися т.в.о. завідувача Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем превентивної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Ірина ДРОК, завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій ВИШНЕВСЬКИЙ, старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, кандидат юридичних наук, доцент Цагік ОГАНІСЯН і фахівець відділення психологічного забезпечення Таїса ПІДГОРНА. Загалом у заході взяли участь близько 200 учасників, серед яких фахівці соціальних служб Дніпропетровської області, поліцейські офіцери громад, головні спеціалісти в службі по справам дітей, начальники відділів з питань сімейної та гендерної політики, психологи тощо.

Спікери розбирали ситуації та формували алгоритми дій у форматі конкретних практичних кейсів, а також обговорили пропозиції щодо розробки сучасної типової програми для кривдників, яка буде відповідати визначеній в ході тренінгу проблематиці. Зокрема, учасникам було запропоновано пройти онлайн опитування щодо першопричин та факторів, які є тригерами у вчиненні домашнього насильства в сім’ях військовослужбовців.

За результатами навчання учасники зможуть реалізовувати на практиці вміння та навички, здобуті під час навчального тренінгу.

 

 


32