За участі практиків: курсанти ДДУВС відпрацьовують алгоритм затримання правопорушника

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали факультатив за темою «Особливості затримання особи за вчинення воєнних злочинів в умовах воєнного стану».

Організаторами заняття виступили професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Вікторія Рогальська та викладач кафедри криміналістики та домедичної допомоги Олександр Кривопуск. До навчального процесу залучено практичного працівника – інспектора сектору дотримання прав людини ДРУП ГУНП в Дніпропетровській області Олексія Шелудченка.

Під час факультативу майбутні слідчі поглибили знання щодо підстав, умов та процесуального порядку затримання осіб, які підозрюються у вчиненні воєнних злочинів. На тренувальному полігоні відпрацювали алгоритми здійснення затримання та проведення обшуку особи, складання відповідних процесуальних документів. Запрошений практик ознайомив з інформаційно-комунікаційною системою «Custody Records», її завданнями та призначенням.

За результатами заняття найактивніша група курсантів отримала подарунок – методичні рекомендації застосування положень Конвенції про захист прав людини в контексті затримання уповноваженою службовою особою в порядку статті 208 КПК України.

 

 


51