У ДДУВС стартувала патріотична гра «Сокіл» («Джура») за напрямом «Джура-Поліцейський»

Новини університету

Вишкіл з Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри зібрав понад сотню учасників, які представляли 50 закладів освіти.

Гра розпочалась за організації й підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Після виконання Державного Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих правоохоронців та військових.

До присутніх звернувся ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ. Очільник закладу зазначив, що учасники гри вмотивовані та цілеспрямовані, і наголосив, що Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») за напрямом «Джура-поліцейський» є важливою складовою системи патріотичного виховання.

Начальник штабу регіонального управління сил ТрО «Схід» Євгеній ЩЕРБАНЬ побажав молоді вдало пройти вишкіл та змагання, набратися сил і позитивних емоцій.

Заступник начальника відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у Дніпропетровській області Михайло ПОШТАРУК подякував організаторам за влаштування гри, а учасникам – за завзятість.

Учасниками гри стали учні закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, а також їхні наставники.

Цьогорічні збори мають поліцейську спрямованість і проводяться у трьох напрямках:

– інтелектуально-мистецький комплекс «Козацькі забави» (інтелектуальна гра-вікторина «Відун»);

– військово-прикладний комплекс «Козацька звитяга» (конкурс строю та маршової пісні «Впоряд», змагання «Смуга перешкод», матеріальна частина автоматичної зброї, змагання «Стрільба»);

– поліцейсько-прикладний комплекс: поліцейський квест «Вартові правопорядку», поліцейський базовий навчальний курс «Використання БпЛА».

Навчально-тренувальний збір об’єднав теоретичний та практичний блоки завдань.

Під час теоретичної частини вишколу начальник управління науки, вищої та професійної освіти облдержадміністрації Любов КРАВЧЕНКО розповіла про перебіг Вишколу.

Практична частина заходу містила шикування на плацу, заняття з вогневої підготовки в інтерактивному тирі, відпрацювання навичок подолання смуги перешкод, підготовку до інтелектуальної гри-вікторини «Відун» та навчання стройової підготовки.

Під час ознайомчого заняття з представниками команд учасники відпрацьовували вправи військової складової. Навчалися надавати домедичну допомогу, вивчали алгоритм дій під час виявлення вибухонебезпечних предметів, топографію та отримували початкові навички з вогневої підготовки.



«Сокіл» («Джура») за напрямом «Джура-поліцейський» пройде в три етапи: рівень територіальних громад, обласний етап, всеукраїнський рівень.

 

 


86