Вітання ректора Олександра МОРГУНОВА з нагоди Всеукраїнського дня психолога

Новини університету

Від всього колективу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та від себе особисто щиро вітаю всіх психологів та фахівців з ментального здоров’я з професійним святом!

Сьогодні, коли в Україні йде війна, робота психологів стала ще важливішою, адже майже всі військові, внутрішньо переміщені особи та загалом громадяни потребують психологічної допомоги, а їх психологічне забезпечення є загальною справою військових і цивільних спеціалістів.

В лавах Збройних Сил України є багато фахівців, які допомагають воїнам проходити через складні життєві ситуації, знаходити в собі потенціал рухатися далі, адже психічне здоров’я на тлі сучасних викликів вимагає до себе пильної уваги. Завдання щодо діагностування та надання первинної психологічної допомоги у випадках отримання бойового стресу військовослужбовцем або психічної травми цивільних осіб покладається саме на психологів.

У воєнний час, наявність поряд людини, яка вислухає, дасть пораду, підтримає – є особливо важливою, оскільки з’являються умови безперервної загрози життю та здоров’ю, ймовірність втрати бойових товаришів, тривалі навантаження, які нерідко перевищують межі людських можливостей.
Тож, на ваших плечах лежить велика відповідальність не тільки за психічний та емоційний стан військовослужбовців, але й за їх життя.

Бажаємо, щоб ваша важка справа завжди була в пошані. Успішної роботи та заслужених нагород вашій безцінній праці!

Разом до Перемоги!

З повагою
ректор Олександр МОРГУНОВ

 


99