«Захист прав дитини в умовах військової агресії»: ДДУВС взяв участь у конференції

Новини університету

Організатором Міжнародної науково-практичної конференції став Одеський державний університет внутрішніх справ. У якості співорганізаторів долучились й інші заклади вищої освіти МВС.

Модератором секції «Безпека дитини: правовий, організаційний, психологічний, освітній та інформаційний виміри»» виступив проректор Дніпровського державного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, полковник поліції Олександр Юнін, який зазначив, що актуальність тематики наукового заходу зумовлена жахливими злочинами з боку збройних сил російської федерації та їх наслідками стосовно дітей.

Секція конференції проходила у змішаному форматі та стала майданчиком для обговорення дискусійних та проблемних питань, пов’язаних із порушенням прав дітей в умовах воєнного стану, притягнення до відповідальності осіб, винних у порушенні законодавства по відношенню до дітей тощо.

Учасниками конференції стали поліцейські, науково-педагогічні працівники, представники органів державної влади, громадських організацій, психологи, педагоги та волонтери. Загалом участь у секції конференції взяли понад 100 учасників.

Присутні виступали з доповідями та обговорювали важливі аспекти, зокрема – проблеми захисту прав та інтересів дітей в Україні, безпекове середовище освітнього процесу у період воєнного стану, реагування на факти вчинення домашнього насильства тощо.

За результатами конференції будуть розроблені науково-методичні і практичні рекомендації, які згодом впровадять в освітній процес та практичну діяльність правоохоронних органів і правозахисних організацій.

 

 


161