У ДДУВС вшанували пам’ять дітей, загиблих внаслідок російської агресії

Новини університету

У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ проведено пам’ятну акцію «Дзвіночок» на честь дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.

Ранок в університеті розпочався з шикування на стройовому плацу та виконання Державного Гімну України, присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. До курсантів та офіцерів звернувся ректор Олександр МОРГУНОВ.

У промові очільник закладу зазначив: за офіційною інформацією понад 500 дітей загинули, понад 1300 – отримали поранення різного ступеня тяжкості. Це свідчення російських злочинів проти людяності, загальносвітових цінностей та моралі. Олександр МОРГУНОВ акцентував увагу на тому, що завдяки силам сектору безпеки і оборони у дітей є майбутнє, і саме заради дітей українці будують вільну і незалежну демократичну країну.

В рамках акції «Дзвіночок» група курсантів закріпила дзвіночки на гілках дерев біля монумента захисникам України: кожен дзвіночок уособив голос дитини, який вже ніколи не лунатиме.

День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, відзначається щороку 4 червня та був запроваджений рішенням Верховної Ради України від 1 червня 2021 року.

 

 


112