Завершено ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») за напрямом «Джура-Поліцейський»

Новини університету

Тренування організовано Департаментом освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпровським державним університетом внутрішніх справ.

За понад місяць навчання за напрямом «Джура-Поліцейський» пройшли понад 700 осіб – учні 64 міських та обласних закладів освіти. Заходи проведено з метою національно-патріотичного виховання молоді.

Навчання проходили на локаціях ДДУВС за трьома напрямками.

В рамках інтелектуально-мистецького комплексу «Козацькі забави» учасники демонстрували знання з історії України та козацтва в інтелектуальній вікторині «Відун».

Комплекс «Козацька звитяга» містив військово-прикладні елементи – конкурс строю та маршової пісні «Впоряд», під час якого кожен рій демонстрував вправність у виконанні стройових елементів, презентував назву та ройове гасло. Учасники випробовували свої сили у подоланні «Смуги перешкод», вивчали матеріальну частину автоматичної зброї та змагались у стрільбі в інтерактивному тирі.

Поліцейсько-прикладний комплекс це поєднання поліцейського квесту «Вартові правопорядку» та поліцейського базового навчального курсу «Використання БпЛА».

Під час проходження квесту учасники мали розкрити імпровізований «злочин», виконуючи завдання на кожній із локацій, де вони отримували підказки, відновлюючи знищене фото, використовуючи гаджети для зчитування qr-кодів, надаючи допомогу умовному постраждалому тощо.

У рамках проходження курсу із використання БпЛА учасники дізналися про види, будову та функції безпілотних літальних апаратів, відпрацювали первинні навички керування за допомогою симуляторів.

Всі учасники «Джури», які пройшли другий етап вишколу, готуються до п’ятиденного табірного збору.

 

 


61