Продовження спільних навчань курсантів та ЗСУ

Новини університету

Заняття організовано викладачами кафедри тактико-спеціальної підготовки Дніпровського державного університету внутрішніх справ разом із інструкторами Збройних сил України.

Для курсантів ДДУВС вчергове проведено заняття з тактичної вогневої підготовки, організоване на полігоні Збройних Сил України. Під час заняття відпрацьовано навички керування важкою броньованою технікою з елементами посадки та висадки на борт бойової машини.

Також розглянуто теоретичні основи ведення вогню з міномета та види боєприпасів до нього. Відпрацьовано вправи з виявлення навчальних цілей, розрахунку відстані та подальшого ураження (використано пневматичні тренажери для підготовки мінометного розрахунку калібром 82 мм та 120 мм).

Крім цього приділено увагу вивченню матеріальної частини протитанкових ракетних комплексів «Фагот» і «Корсар». У процесі заняття було використано й мультимедійний тренажер оператора ПТРК «Javelin». Під час цієї частини заняття здобувачі в інтерактивному режимі виконали пуски ракет з метою ураження навчальних цілей.

За словами інструкторів, такі знання є дуже важливими для майбутніх правоохоронців, особливо під час воєнного стану.

 

 


65