Лікувати та допомагати: у ДДУВС пройшла зустріч курсантів із військовим волонтером Станіславом Стойковим

Новини університету

Захід організовано відділенням виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Запорізький військовий волонтер Станіслав СТОЙКОВ на початку повномасштабної війни змінив роботу: замість продовження кар’єри щелепно-лицьового хірурга почав допомагати іншим. Спочатку чоловік пішов до територіальної оборони, а згодом розпочав благодійну діяльність як волонтер.

Безпосередньо у перші тижні війни Станіслав привозив медикаменти для своїх колег медиків в області. Згодом діяльність розширилася: він здійснював поїздки до прифронтових міст та доставляв місцевим мешканцям їжу, воду, ліки та іншу гуманітарну допомогу.

На зустрічі з курсантами Станіслав СТОЙКОВ розповів про досвід, набутий під час повномасштабного вторгнення рф, наголосив на важливості волонтерської допомоги тим, хто її потребує – військовим та мирним мешканцям, що живуть неподалік від зони бойових дій.

Також волонтер акцентував увагу на тому, що курсантам необхідно досконало опанувати вогневу та домедичну підготовку, а також тактику дій в екстремальних умовах.

Подібні зустрічі з військовими та волонтерами регулярно проводяться в університеті у рамках національно-патріотичного виховання.

 

 


57