Курсанти ДДУВС пройшли міжнародний тижневий курс у Литві

Новини університету

Підвищити рівень знань та навичок курсанти змогли у місті Каунас за литовською системою підготовки поліцейських.

Спільно з викладачем кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Крістіною Деревʼянко здобувачі отримали новий досвід у застосуванні спеціальних світлових та звукових сигналів, використанні прийомів і тактики необхідної оборони та затримання правопорушників. Учасники практикували навички стрільби з вогнепальної зброї, взяли участь у патрулюванні та обслуговуванні викликів у складі наряду патрульної поліції Литви.

Курсантами здійснено візити до Головного управління та Криміналістичного дослідницького центру литовської поліції, а також підрозділу антитерористичних операцій «ARAS». Майбутні поліцейські взяли участь у організації розподілу та огляду осіб в ізоляторі тимчасового утримання.

Під час відвідин Каунаського університету імені Миколаса Ромеріса здобувачі познайомилися з керівництвом навчального закладу, обговорили подальше міжнародне співробітництво з ДДУВС.

Такий обмін досвідом допомагає окреслити паралелі між процесами підготовки поліцейських Литвою та Україною, сприяє подальшому активному розвитку університету та його здобувачів.

 

 


65