Перший в Україні: випускник Автошколи для осіб з інвалідністю ДДУВС отримав водійське посвідчення категорії С1

Новини університету

Слухач Автошколи Дніпровського державного університету внутрішніх справ успішно склав практичний іспит та отримав водійське посвідчення категорії С1.

Ігор почав навчання в Автошколі на базі ДДУВС в лютому 2024 року: вже маючи категорію В, вирішив вдосконалити та розширити водійські навички – отримати посвідчення категорії С1. Військовий запевнив: інструктори ввічливі, мають багатий досвід та терпіння, небайдужі, детально пояснюють та хвилюються за результат разом з учнями.

Завдяки годинам практики (Ігор опановував практику понад 40 годин) до габаритів автівки вдалося звикнути легко, тож на момент іспиту Ігор почувався досить впевнено. Зі специфічних моментів, які відрізняють водіння у категоріях В та С1, називає заноси та повороти, а також відмітив специфічність руху у м. Дніпро та щільність дорожнього трафіку.

Колишній військовий сьогодні впевнено дивиться у майбутнє та ділиться: його робота скоріш за все буде пов’язана саме з вантажівками, тож водійське посвідчення С1 є його прямою перепусткою до працевлаштування у новому житті.

Ігор впевнений у користі проєкту МВС «Без бар’єрів», адже саме робота проєкту дозволяє отримувати водійські посвідчення будь-якій категорії осіб з інвалідністю з вадами опорно-рухового апарату, різниця може бути лише у кількості необхідних годин практики.

Військового привітали перший проректор ДДУВС Ігор МАГДАЛІНА та заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Дніпропетровській та Запорізькій областях Роман КУЧУРІН.

Унікальний проєкт МВС України реалізовано в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді України Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ «Без бар’єрів». Проєкт спрямований на соціальну адаптацію до суспільного життя та рівні можливості для всіх, хто має інвалідність (вади опорно-рухового апарату), та прагне опанувати навички керування автомобілем.

До послуг слухачів – сучасні автомобілі з ручним керуванням, досвідчені інструктори з теорії та практики.

Слухачі автошколи проходять навчання на спеціально обладнаному вантажному автомобілі (3,5-7,5 тонн) з ручним керуванням. У закладі створені усі умови комфортного перебування: у наявності пандуси на вході, окремий санвузол, мультимедійний навчальний клас.

Автошкола для осіб з інвалідністю на базі ДДУВС запрошує на навчання на авто з ручним керуванням.

Документи для реєстрації можна подати онлайн.

Довідки за телефоном: +380 67 636 97 40.

Адреса: м. Дніпро, просп. Науки, 26.

 

 


58