Викладачі ДДУВС взяли участь у Міжнародній практичній конференції в м. Салоніки (Греція)

Новини університету

Конференція «Симуляційна медицина та сценарій-орієнтоване навчання з невідкладної допомоги» організована в рамках Програми ЄС Еразмус+ у сфері вищої освіти на базі Університету «Арістотеля» міста Салоніки.

Проєкт спрямований на покращення навчання та надання першої (в т.ч. психологічної) і невідкладної допомоги шляхом впровадження інноваційних інтегрованих навчальних курсів з використанням методології сценарного навчання та симуляційних технологій для лікарів, осіб з категорії «перший на місці події» та присутніх на місці трагедії.

Координатором виступив Буковинський державний медичний університет. Дніпровський державний університет внутрішніх справ представляли викладачки кафедри тактико-спеціальної підготовки Оксана МИСЛИВА та Станіслава МИРОНЮК.

Викладачки ДДУВС розповіли учасникам про досвід реалізації проєкту симуляційної медицини та сценарного навчання для екстреної допомоги (SimS) у закладі освіти.

Специфічним завданням університету в проєкті є розробка системи домедичної підготовки на основі сценаріїв для використання у навчанні поліцейських.

Представниці ДДУВС презентували розроблені в рамках проєкту SimS сценарії, за якими проходитимуть навчання курсанти та діючі працівники поліції, які підвищують кваліфікацію в університеті.

Сценарії стосуються найбільш типових ситуацій, що включають поранення потерпілих, правопорушників або самих поліцейських, відповідно до існуючих міжнародних стандартів.

Оксана МИСЛИВА та Станіслава МИРОНЮК акцентували увагу на тому, що завдяки проєкту SimS ДДУВС отримав обладнання, необхідне для облаштування тренінгового центру невідкладної допомоги для відпрацювання сценаріїв із тактичної медицини. Все це сприяє поліпшенню освітнього процесу в ДДУВС та завдяки програмі ERASMUS+ буде поширюватися і на інші заклади освіти.

 

 


70