Естафета з тактичної евакуації для курсантів ДДУВС

Новини університету

Захід проведено науково-педагогічними працівниками кафедри спеціальної фізичної підготовки і кафедри тактико-спеціальної підготовки Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Естафета пройшла відповідно до настанов Комітету ТССС (Tactical Combat Casuality Care) з допомоги пораненим в умовах бойових дій.

У заході взяли участь чотири збірні команди курсантів та студентів університету, які змагались у швидкості та ефективності переміщення поранених із місця події для порятунку життя та зменшення наслідків травм.

Учасники демонстрували вміння та навички використання різних видів евакуації:

– «Drag», або відтягування постраждалого, на короткі відстані без використання обладнання в будь-яких умовах, методом так званого «віддай годинник», а також індивідуальної техніки відтягування в положенні лежачи, коли поранений розташовується на спині або животі, а рятувальники для транспортування використовують одяг;

– «Carry», або винесення постраждалого рятівниками за допомогою рук та тіла методом «плече на плечі» двома або трьома особами з підтримкою поранених кінцівок, а також винесення пораненого на спині.

Використання тактичних тренувальних сценаріїв естафети показали такі результати:

• найкращий час 1,35 хвилин відпрацювала команда факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції;

• друге місце посіла команда Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції – 1,53 хвилин;

• третє – 2,23 хвилин команда факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності.

Окремо в естафеті виступила команда дівчат: вони здійснили евакуацію за 2,39 хв.

 

 


58