ІІ Міжнародний форум молодих вчених «Сучасні дослідження в глобалізаційному світі: наука для миру і безпеки» у ДДУВС

Новини університету

Участь у заході, проведеному під егідою Ради молодих вчених, взяли понад 150 представників вітчизняних та зарубіжних закладів вищої освіти, державних установ та громадських організацій.

Форум відкрив проректор Дніпровського державного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України полковник поліції Олександр ЮНІН. Привітавши учасників від імені керівництва університету, Олександр ЮНІН зазначив, що проведення в ДДУВС міжнародних форумів молодих вчених слугує широкою платформою для обміну досвідом та ідеями між дослідниками-теоретиками та практиками, представниками органів публічної влади та інститутів громадянського суспільства України, вітчизняними й закордонними науковцями.

З вітальним словом до молодих вчених також звернулися: голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти та науки України, доктор юридичних наук, професор Олеся ВАЩУК та директор департаменту міжнародних зв’язків Автономного університету Лісабона (Португалія) професор Луїш ТОМЕ.

Модератором заходу виступив голова Ради молодих вчених ДДУВС доцент кафедри загальноправових дисциплін Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти, кандидат історичних наук Сергій ЦИГУЛЬСЬКИЙ.

На порядку денному стояли питання розвитку молодіжної науки, особливо в умовах воєнного стану та протидії збройній агресії рф, викликів і можливостей сучасної науки і в цілому – інтелектуальної творчості («пастки» штучного інтелекту, проблеми академічної доброчесності, шляхи використання інноваційних технологій). Після пленарного засідання робота Форуму продовжилася у форматі двох тематичних секцій, присвячених розумінню молодими вченими загальних проблем сучасних наукових досліджень та комплексним питанням наукових досліджень в умовах воєнного стану і застосування наукового потенціалу в повоєнному відновленні України.

За підсумками форуму буде запропоновано резолюцію, в якій знайдуть відбиток основні ідеї та практичні рекомендації, що обговорювалися під час заходу.

 

 


107