Привітання ректора Олександра МОРГУНОВА з нагоди Всесвітнього дня донора

Новини університету

14 червня в Україні та в усьому світі традиційно відзначається Всесвітній день донора крові. Цей день для багатьох стає точкою відліку для нової звички – порятунку життів.

Сьогодні ми дякуємо всім, хто безкорисливо допомагає рятувати життя, тим, хто також є справжніми Героями нашого часу, чия людяність дозволяє щорічно рятувати мільйони людей.

Цей день для України є надзвичайно важливим у зв’язку зі збройною агресією російської федерації та повномасштабним вторгненням на територію України. У ході війні потреба у донорській крові зросла на 40%.

Перед початком повномасштабної російської агресії в Україні нараховувалося близько 320 тисяч донорів крові. Сьогодні в Україні стають донорами крові близько 500 тисяч людей на рік.

У цей день увага привертається до необхідності регулярного добровільного та безоплатного донорства крові та її компонентів завдяки чому рятуються тисячі та тисячі життів: цивільних, захисників та захисниць. Здаючи кров, донор надає шанс на життя, робить свій безцінний внесок у добру справу.

Пам’ятаймо: можливо, саме ваша кров подарує життя людині.

Ви – гордість країни і порятунок для багатьох людей.

Дякуємо кожному донору за ваше покликання!

Слава Україні!

Разом до Перемоги!

 

з повагою,
ректор Олександр МОРГУНОВ

 


45