Курсанти ДДУВС занурилися у світ сучасного мистецтва

Новини університету

Вихідними курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України відвідали культурні виставки та тематичні інсталяції.

Здобувачі 2-го курсу переглянули нову інсталяцію у Музеї історії Дніпра: її присвячено Маріуполю та оборонцям «Азовсталі». Металургійний комбінат став останнім форпостом українських захисників, які стримували окупантів у місті. На експозиції курсантам представили фотографії, відеоматеріали та особисті речі військових.

Майбутні правоохоронці не оминули виставку мумій – вона демонструє експонати із різних куточків світу та видатні досягнення у галузі археології. Курсанти ознайомилися з методами збереження та вивчення мумій, а також дізналися про історичний контекст їх створення та значення у різних культурах.

Завітали і до музею «Літературне Придніпровʼя»: тут здобувачі поринули у світ української літератури, відвідавши виставку «Від Шевченка Т.Г. до Підмогильного В.П.». У рамках візиту побачили оригінальні рукописи, перші видання книг, фотографії та інші експонати, які розкривають життєвий і творчий шлях видатних культурних постатей.

Виставка під назвою «Артсвіт дітям. Природа ідеї / Ідеї природи» демонструє взаємозвʼязок між природою та людською креативністю. Виставка стала унікальною можливістю для курсантів поглибити знання про екологічну свідомість та роль мистецтва у формуванні уявлень про навколишній світ. Особливу увагу приділено роботам дітей, які показали своє бачення природи та екопроблем через різноманітні мистецькі форми.

Курсанти 3 курсу завітали на мистецьку виставку у дніпровському Центрі сучасної культури. До уваги майбутніх поліцейських представлено графічні роботи, інсталяції та аудіовізуальні перфоманси, що охоплюють теми війни, жорстокості, життя та смерті, спонукають до медитації та саморефлексії.

Позанавчальне дозвілля курсантів ДДУВС має на меті прямий діалог із витворами мистецтва, який сприяє розширенню світогляду та глибшому розумінню сучасних культурних форм.

 

 


48