Викладачка ДДУВС стала кураторкою програми «Процесуальне інтервʼю Basic»

Новини університету

Професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторія Рогальська продовжує навчати слідчих та прокурорів іноваційним методикам проведення допитів.

Навчальна програма організована JustGroup за підтримки проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною». Серед її тренерів – найдосвідченіші експерти-практики процесуального інтервʼю, представники органів прокуратури та НАБУ.

Як зазначає Вікторія Рогальська, процесуальне інтервʼю є інноваційною методикою проведення допитів та стандартом розслідування Міжнародного кримінального суду. Воно успішно застосовується у правоохоронних органах інших держав, а в Україні активно впроваджується з 2019 року у діяльність національних органів досудового розслідування.

«ДДУВС давно виступає постійнодіючою платформою для експертних обговорень впровадження цієї методики. Здобувачі вищої освіти нашого університету мають унікальну можливість практикувати її застосування на навчальних заняттях», – підкреслює професорка.

Учасниками програми «Процесуальне інтервʼю Basic» стали до 30 прокурорів, слідчих Національної поліції України та детективів Національного антикорупційного бюро України.

 

 


69