«Проведення опитування дружнього до дитини: психологічні та юридичні особливості, які мають бути враховані працівниками поліції»: тренінги в ДДУВС

Новини університету

Офіційне закриття заключного етапу тренінгів за програмою UNDP ПРООН – (Програма розвитку ООН) відбулось на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Тренінг організовано з метою підвищення рівня обізнаності та здобуття практичних навичок працівниками Національної поліції, науковими та науково-педагогічними працівниками ДДУВС щодо особливостей опитування (допиту) дітей, які постраждали від домашнього насильства, а також ті, які вчинили правопорушення.

Участь у заключних тренінгах взяли працівники ювенальної превенції Національної поліції наукові та науково-педагогічні працівники ДДУВС.

До церемонії вручення сертифікатів та привітань учасників долучився ректор ДДУВС, доктор юридичних наук, професор, Заслужений тренер України, полковник поліції Олександр МОРГУНОВ.

Під час тренінгу науково-педагогічними працівниками університету проведено ознайомчу екскурсію на полігонах університету, а саме «Кризовій кімнаті, дружній до дитини» і «Запобігання та протидії домашньому насильству». Під час екскурсії акцентовано увагу на вимогах законодавства щодо використання «Кризової кімнати, дружньої до дитини» під час проведення опитування (допиту) задля найкращих інтересів дитини та підходу, що сприяє отриманню достовірних та правдивих свідчень, а також унеможливлює повторну травматизацію опитуваної дитини.

Окреслено принципи дії терапевтичної та технічної зали, а також продемонстровано роботу скла позавізуального спостереження. Окрему увагу науковці приділили ролі спеціальних учасників під час опитування (допиту), а саме цінність психолога та законного спеціаліста. Учасники в свою чергу ставили питання щодо ролі анатомічних ляльок та особливостей їх дитиноцентричного застосування під час допиту дітей різної вікової категорії.

 

 


95