У ДДУВС пройшла зустріч із начальником управління Служби освітньої безпеки Національної поліції Надією СИТНИК

Новини університету

Зустріч проведено у Дніпровському державному університеті внутрішніх справ у рамках спеціалізації для працівників поліції, які нестимуть службу у закладах освіти.

Поліцейським, які проходять спеціалізацію та після навчання готуються піти працювати в заклади загальної середньої освіти, Надія СИТНИК презентувала Концепцію Служби освітньої безпеки. Планується, що до кінця 2024 року правоохоронці будуть присутніми у 2000 навчальних школах та ліцеях.

Надія СИТНИК акцентувала особливу увагу на тому, що шкільні поліцейські мають стати прикладом для дітей, у тому числі – завдяки створенню образу правильного дорослого.

На офіцерів служби освітньої безпеки будуть покладені правоохоронна, наставницька та просвітницька функції. Крім того, поліцейські опанують навички медіації, аби мати можливість попереджати конфлікти.

Впровадження Концепції Служби освітньої безпеки дасть можливість підвищити безпеку в закладах загальної середньої освіти, створити ефективний приклад для наслідування, здійснювати ефективну профілактику правопорушень тощо.

 

 


78