Курсанти ДДУВС стали гостями культурних виставок

Новини університету

У рамках програми вихідного дня курсанти Дніпровського державного університету внутрішніх справ відвідали міський художній музей, Музей історії Дніпра та Центр сучасної культури.

Здобувачі 2-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України переглянули виставку «Картини жінок загиблих захисників України». Метою проєкту є створення живописних полотен та історій родин, у яких чоловіки стали на захист Батьківщини та загинули як герої.

На виставці «Ріка кричала, вила, як поранений звір» курсанти досліджували кінематографічну репрезентацію підкорення річки Дніпро. Дізналися про побудову українських гідроелектростанцій, розмірковували над питанням подальшого співіснування з водоймами у контексті постійних ворожих атак та загрози руйнації.

Також курсанти завітали на виставку «Виборюючи свободу», організовану бійцями 128-ї бригади ТрО. Тут побачили понад 200 експонатів, привезених з фронту, та оглянули 2 ключові локації простору. На першій зібрано світлини дніпрян, які загинули під час повномасштабної війни. Друга – інсталяція бою, що ілюструє реальні зіткнення бригади з ворогом.

Знайомство з проявами культурного життя міста допомагає курсантам самостійно аналізувати мистецьку та культурну спадщину, що важливо для формування професійної та особистісної ідентичності.

 

 


33