Курсантів ДДУВС познайомили із засобами індивідуального захисту

Новини університету

У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ пройшло заняття з дисципліни «Радіаційний, хімічний та біологічний захист» за участі практика ДСНС.

Спікером виступив начальник групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту центру забезпечення діяльності Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області старший лейтенант служби цивільного захисту Дмитро ДАВИСКУБ.

Курсанти прослухали інформацію про хімічну небезпеку від аварій (катастроф), спричинених вибухом або підривом. Спікер наголосив про важливість розуміння небезпеки для населення, адже заражене повітря вражає органи дихання та зору, шкіру тощо.

Здобувачі дізналися про різновиди зброї масового ураження та наслідки руйнувань радіаційно та хімічно небезпечних об’єктів, про склад і призначення загальновійськових протигазів та захисного комплекту, порядок виконання нормативів із радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Організатори заходу впевнені, що курсанти отримали нові знання та набули навичок, які допоможуть їм зорієнтуватися та правильно діяти в небезпечній ситуації, зокрема, у разі вибуху чи підриву об’єктів критичної інфраструктури.

 

 


68