«Вписані в історію. Зруйнувані війною»: у ДДУВС розпочав роботу виставковий проєкт

Новини університету

Участь у відкритті експозиції взяв ректор Олександр МОРГУНОВ.

Серед запрошених гостей заходу були також представники Дніпровської та Маріупольської міської ради, громадськості, діячі культури.

Ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ зазначив, що такі проєкти дають можливість зберігати історію та дарують впевненість, що в результаті перемоги України історичні міста будуть відбудовані заради майбутніх поколінь та в ім’я незалежної демократичної держави.

Виставка демонструє історичні будівлі та визначні місця Маріуполя протягом декількох епох їх існування. Представлені світлини культурних та історичних об’єктів розповідають трагічну історію Маріуполя та є свідченням масштабності злодіянь рф. Проєкт нагадує про героїзм українських військових, які боронили й продовжують захищати свободу й незалежність нашої країни та її мешканців. Історичні об’єкти, представлені на фотографіях, складаються з трьох частин: історичні будівлі, пам’ятники історії та монументального мистецтва та мозаїчні полотна.

Курсанти ДДУВС глибоко вражені історією приморського міста, масштабністю руйнувань окупаційними військами та звитяжністю мешканців міста. Здобувачі зазначають: проєкт дуже важливий, адже нагадує про велич Маріуполя, його історію та розвиток, спонукає сприяти обороні України: після перегляду фото поклик звільнити місто від окупантів з’являється навіть в того, хто жодного разу не відвідував Маріуполь.

Проєкт реалізується за ініціативи Центру підтримки переселенців «Я Маріуполь» з метою збору та документування доказів військових злочинів окупантів, збереження й відбудови історичної спадщини в українському Маріуполі після його звільнення.

Виставка працюватиме у ДДУВС до 2 липня 2024 року включно.

 

 


31