Онлайн-лекція до Дня Конституції України у ДДУВС

Новини університету

Лекцію провів один із творців Конституції, Заслужений юрист України Василь КОСТИЦЬКИЙ.

Захід організовано відділом соціально-гуманітарної роботи Дніпровського державного університету внутрішніх справ спільно з помічником ректора з гендерних питань Ларисою НАЛИВАЙКО.

Перед курсантами в онлайн-режимі виступив Український політичний і громадський діяч, видатний вчений, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України, дійсний член (академік) Національної Академії правових наук України, український політичний та громадський діяч, Народний депутат України I, II, III скликань Василь КОСТИЦЬКИЙ.

Науковець є одним із розробників Конституції України, який брав активну участь у роботі парламенту в історичну ніч на 28 червня 1996 року. Василь КОСТИЦЬКИЙ акцентував увагу на процесах конституціоналізму, історії ухвалення Основного Закону та розвитку вітчизняного законодавства.

Вчений наголосив на тому, що курсанти ДДУВС – майбутнє української правничої думки. Тому від їх сумлінного навчання та подальшої практичної діяльності залежить те, як розвиватиметься юридична галузь в Україні.

 

 


53