Місцеві музеї та благодійний артпроєкт: культурне дозвілля курсантів ДДУВС

Новини університету

У рамках плану вихідного дня курсанти факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Національної поліції України відвідали культурні події Дніпра.

Майбутні правоохоронці стали учасниками заходу «Ніч музеїв» у Дніпровському національному історичному музеї ім. Д. Яворницького. Дізналися про становлення закладу від 1849-го до 1970-х років, переглянули реконструйовані костюми та унікальні археологічні знахідки. Серед них – і давноєгипетська мумія, що датується І століттям до нашої ери.

Курсанти побували біля діорами «Битва за Дніпро». Її присвячено найжорстокішій битві часів Другої світової – форсуванню Дніпра у районі сіл Військове-Вовніги. Окрім центрального полотна, що складає 840 квадратних метрів, курсанти оглянули залишки оборонних споруд, зброю, засоби переправи та інші військові атрибути того часу. За словами здобувачів, майстерно відтворені деталі надають більш конкретизоване уявлення про хід героїчного бою.

Також курсанти завітали на виставку «Жива. Справжні історії кохання», присвячену загиблим Героям України. Полотна, представлені на експозиції, розкривають історії родин, розбитих війною.

Проєкт націлено на дружин полеглих: у творчих просторах вони зустрічаються, спілкуються, отримують психологічну допомогу. А також можуть створити власні картини – на згадку про мрії та плани, що не збулися.

На думку курсантів, такі ініціативи треба розвивати та підтримувати, адже мистецтво може стати дієвим інструментом для подолання психологічних наслідків війни.

 

 


43