Булінгу не місце у суспільстві!

Новини університету

У рамках акції «16 днів проти насильства» представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали Середню загальноосвітню школу № 30 (м. Кам’янське).

Зі школярами та кадетами спілкувалися завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський та доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності майор поліції Роман Опацький.

У рамках зустрічі фахівці обговорювали зі школярами аспекти явища булінгу. Розповіли учням і про відповідальність, яку несуть у такому випадку батьки та про основні вимоги законодавства щодо цього.

Сергій Вишневський також детально розповів про психологічні особливості явища та чітко пояснив, як діяти, якщо став жертвою булінгу, куди саме звертатися за допомогою. Так, фахівець надав телефон Національної дитячої гарячої лінії.

Зокрема школярам презентували документальний фільм про реальний випадок булінгу, після чого відбулося обговорення ситуації.

Представники ДДУВС також влаштували для учнів конкурс. Школярі поділилися на 6 команд та отримали від фахівців тематичні завдання.

Зустрілися фахівці закладу і з керівництвом, задля обговорення шляхів подальшої співпраці.

Нагадаємо, 29 кадетів саме з Середньої загальноосвітньої школи № 30 цього року відвідали церемонію складання курсантами присяги у ДДУВС, де проголосили Клятву члена громадської організації «Молодіжна поліцейська академія».

Контакти Національної дитячої гарячої лінії: 0 800 500 225 (дзвінки зі стаціонарних телефонів в межах України та з мобільних телефонів усіх українських операторів безкоштовні) або 116 111 (безкоштовно з мобільних телефонів усіх українських операторів). За цими номерами телефонів усі бажаючі мають змогу проконсультуватися із психологами, юристами, соціальними працівниками та соціальними педагогами щодо ситуацій, які стосуються дітей та порушення їхніх прав. Зокрема діти, підлітки та студентська молодь можуть анонімно і конфіденційно отримати підтримку в будь-яких складних життєвих ситуаціях.

 

 


421