Боротьба з домашнім насильством: аналіз законодавства, нові підходи та можливості запобігання

Новини університету

У рамках Всесвітньої кампанії «16 днів проти насильства» в Дніпровському офісі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні відбулася зустріч міжнародних спостерігачів із викладачами ДДУВС: старшим викладачем кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Миколою Репаном, доцентом кафедри криміналістики та домедичної підготовки Наталею Павловою та доцентом кафедри кримінального процесу Аліною Гаркушою.

У ході зустрічі були обговорені питання боротьби з проявами домашнього насильства та наведено аналіз нового законодавства з протидії домашньому насильству в Україні.

Спостерігачів СММ також ознайомили з формами і методами діяльності поліцейських, спрямованих на попередження, виявлення та припинення домашнього насильства.

Викладачами ДДУВС була презентована практична складова підготовки курсантів та студентів. Спостерігачів особливо зацікавив міждисциплінарний навчальний курс «Застосування міжнародних стандартів під час досудового розслідування, судового розгляду і превенції домашнього насильства», розроблений за участю експерта КМЄС в Україні Гедімінаса Бучуніса, як інструмент комплексного підходу у навчанні майбутніх правоохоронців. Стало відомо, що в рамках однієї дисципліни одночасно навчають викладачі різних кафедр: адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності; кримінального процесу; криміналістики та домедичної підготовки; кримінального права та кримінології.

 

 


377