Домашнє насильство: відпрацювали найефективніші методи реагування

Новини університету

Тренінг із запобігання та протидії домашньому насильству для курсантів 4 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції відбувся у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Захід проходив у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

У ході тренінгового заняття учасники познайомилися з роботою та можливостями інтерактивної кімнати, обговорили психологічні та юридичні аспекти попередження домашнього насильства.

Провели тренінг викладачі кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Микола Репан і Каріна Пісоцька.

До участі у заході були запрошені завідувач відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення Сергій Вишневський, доцент кафедри цивільного права та процесу Артем Ярошенко, а також члени мобільних груп з реагування на факти домашнього насильства м. Дніпро та працівники поліції, які проходять довгострокове підвищення кваліфікації на базі закладу освіти, – інспектори патрульної поліції міст Дніпро, Запоріжжя та Кременчук.

У другій частині тренінгу відпрацювали сценарії в інтерактивній кімнаті щодо реагування уповноважених підрозділів поліції на факти вчинення домашнього насильства.

 

 


650