Правове консультування на всеукраїнському рівні!

Новини університету

«Прокачай скіли з консультування» – за такою назвою у Чернігові упродовж 3 днів проходила перша Зимова школа з консультування клієнтів Асоціації юридичних клінік України. До заходу долучилися 18 активних студентів з усієї України, серед них – студентка 2 курсу ННІ права та інноваційної освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Орина Ковіненко.

Захід проходив на базі Освітнього дому з прав людини.

Навчальний тренінг був присвячений основам правового консультування та інтерв’ювання. Упродовж декількох днів студенти-клініцисти мали змогу удосконалити свої вміння та навички з консультування клієнтів. Аналізували головні аспекти процесу та вчилися розглядати матеріали справи.

Наприкінці курсу учасники презентували власні проєкти юридичних консультацій та здійснювали оцінку робіт один одного за професійними критеріями.

Як зазначає Орина Ковіненко, школа для неї виявилася досить корисним експрес-курсом.

«Це унікальний та, водночас, ефективний практичний інструмент, який дозволяє здобути та удосконалити значну кількість необхідних для успішного правника якостей. Я переконалася в тому, що покращення юридичної освіти – важливий, безперервний процес, і була рада можливості закріпити свої знання з основ консультування, надані в юридичній клініці «Істина» ДДУВС, а також засвоїти всі експертні поради», – розповідає студентка.

 

 


375