Викладачі – студентсько-курсантській молоді ДДУВС: «Україна – суверенна демократична держава!»

Новини університету

Напередодні Дня єднання у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся цикл тематичних лекцій «Україна єдина». Патріотичні бесіди проходять на курсантських та студентських інститутах і факультетах. Більше інформації – далі.

Так, у рамках патріотичної акції «Два тижні єдності» інтерактивну лекцію-конференцію для студентів 1 курсу Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти провели директорка Вікторія Савіщенко, завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Олексій Халапсіс, а також доцентка кафедри Ольга Головіна.

Під час конференції спікери розкривали деонтологічні, філософські, історико-правові фактори формування правової свідомості, чинники становлення української державності, а також засади формування національної єдності. Студентам запропонували заглибитися у наукові погляди на соціально-політичні процеси у сучасній Україні.

У свою чергу курсантів 1 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції з основними державотворчими подіями становлення незалежної України ознайомила завідувачка кафедри теорії та історії держави і права Валентина Боняк. Захід проходив в онлайн-форматі.

Спікерка докладніше зупинилися на питаннях формування національної свідомості, патріотизму і відповідальності за долю України, а також прищеплення поваги до прав і свобод людини і громадянина.
Зокрема разом із курсантами розглядали поняття, сутність та принципи конституційного ладу України.

 

 


480