Криза та зріст: психічне здоров’я та допомога тому, хто пережив травму

Новини університету

Цикл тренінгів стартував у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Психологи відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення допомагають упоратися з наслідками тривалого стресу, нервовою напругою та негативними емоціями.

Тренінг розроблений психологами відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС на основі програми навчання Israel Trauma and Resilience Center (Natal).

Першими заняття відвідали фахівці факультету превентивної діяльності. Учасники відпрацювали питання, пов’язані з емпатією, тривожними станами та депресією. Також отримали інформацію, яка їм знадобиться в роботі з підлеглими.

Особливу зацікавленість викликав досвід ізраїльських військових щодо надання першої психологічної допомоги в бойових умовах. Фахівці переглянули відеоматеріали та обговорили їх. Крім того, відпрацювали алгоритм дій у конкретних стресових ситуаціях.

Фахівчині відділення психологічного забезпечення Євгенія Глаголєва та Ганна Мглинець зазначили: тренінг пройшов жваво та продуктивно. Учасники активно долучалися до виконання практичних вправ, розуміючи важливість оволодіння подібними навичками у воєнний час.

Зі слів організаторів стало відомо, впродовж січня-квітня тренінгові заняття мають пройти всі працівники університету. Затверджений графік вже доведений до відома структурних підрозділів.

Зазначимо, психологічні тренінги проводяться на виконання протокольного рішення наради Кабінету Міністрів України від 3 червня 2022 року під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та за участі дружини Президента України Олени Зеленської в рамках реалізації Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в ДДУВС.

 

 


488