Модернізація навчальної програми з домедичної підготовки: переймаємо європейський досвід

Новини університету

Дніпропетровський державний університет, як член міжнародного консорціуму, долучився до робочої онлайн-зустрічі учасників проєкту SimS (Simulation medicine and Scenario-based learning for emergency care). В обговоренні питань подальшої співпраці взяли участь партнери з України, Литви, Греції та Іспанії.

Тема зустрічі – узгодження перших етапів плану реалізації проєкту.

Модератором виступила координатор проєкту Олена Коротун – представниця Буковинського державного медичного університету. Вона нагадала, що мета проєкту – симуляційна медицина та сценарне навчання невідкладній допомозі, що передбачає удосконалення освітньої системи шляхом впровадження інноваційних інтегрованих навчальних заходів, включаючи компетентну психологічну підтримку лікарів.

У ході знайомства керівник офісу Еразмус в Україні Світлана Шитікова акцентувала, що координатором проєкту з розбудови вищої освіти є саме український університет, а серед консорціуму – 5 учасників з українських закладів вищої освіти, в тому числі новачки – НАВС та ДДУВС.

Представники проєктних груп презентували особливості підготовки здобувачів невідкладній допомозі у закладах освіти, які вони представляють, також визначали подальші напрями спільних досліджень.

Завідувач відділення міжнародних зв’язків ДДУВС Тетяна Чумаченко розповіла про програму навчання для поліцейських з домедичної підготовки «Перший на місці події». Зупинилася на тренінгових центрах, особливостях викладання, сценаріях тощо.

Насамкінець учасники обговорили теми подальших зустрічей, завдань та етапів їх реалізації.


345