Ледь не змерзла посеред поля вночі: курсанти ДДУВС врятували літню жінку

Новини університету

У безпорадному стані та з обмороженими ногами знайшли 84-річну жінку курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Вона заблукала, пошкодила ногу та цілу ніч провела в полі.

У п’ятницю, 20 січня, у селі Очеретувате Синельниківського району розшукали зниклу жінку. Знайшли її працівники оперативного підрозділу разом із курсантами 3 курсу факультету кримінальної поліції ДДУВС. Наразі Ілля Литвин та Євген Маршалов проходять стажування на базі Синельниківського РУП.

Хлопці розповіли, натрапили на бабусю після двох з половиною годин прочісування території. До цього всю ніч жінку шукали патрульні поліцейські.

19 січня близько першої години дня жителька с. Очеретувате Синельниківского району пішла з дому на прогулянку. Коли вона не повернулася додому через декілька годин, родичі звернулися до поліції. Вони розповіли, що бабуся погано бачить та пересувається з двома паличками.
«Жінка була у безпорадному стані. Вона вся тремтіла від холоду, жалілася на гострий біль у нозі. До речі, на ній не було взуття, напевно, загубила десь у полі. Вона благала відвезти її додому», – повідомив курсант Ілля Литвин.

На місце викликали швидку. Але жінка зайшла настільки далеко, що до проїжджої частини її треба було нести на руках близько 40 хвилин.

«Несли по черзі, дуже обережно, розуміючи, що в жінки міг бути перелом ноги, який, до речі, попередньо діагностували медичні працівники. А інакше ніяк, карета швидкої на місце, де лежала бабуся, проїхати б не змогла», – розповів курсант Євген Маршалов.

Як з’ясувалося пізніше, бабуся відійшла від дому за 5 км. На щастя, після тривалих пошуків її знайшли. Дивом жінка пережила морозну ніч та дочекалася порятунку.


398