НМТ-2023: що чекає на абітурієнтів?

Анонси університету, Новини університету

У Міністерстві освіти та науки України презентували модель вступу до закладів вищої освіти у 2023 році. Тож, що чекає на цьогорічних вступників? Розбираємося разом.

За словами Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, НМТ складатиметься з двох обов’язкових предметів (української мови та математики) та одного додаткового предмета за вибором вступника з переліку: історія України, іноземна (англійська, французька, німецька, іспанська) мова, фізика, хімія, біологія. Незалежно від обраного вступником додаткового предмета позитивний результат НМТ дозволить подавати заяву для вступу на будь-яку спеціальність з урахуванням вагових коефіцієнтів, установлених для предметів на різні спеціальності.

«НМТ буде складатися вступником протягом одного дня у форматі комп’ютерного тестування загальною тривалістю 180 хвилин. Складання НМТ в один день зменшує безпекові ризики учасників тестування, робить більш безпечною та простою організацію проведення НМТ, дозволяє уникнути зайвих логістичних витрат державі та родинам учасників випробувань», – сказав Сергій Шкарлет.

Міністр наголосив, що будуть збережені усі пільги та пільгові категорії, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій.

Більше інформації – на сайті https://mon.gov.ua/ua/news/u-mon-predstavili-model-vstupu-2023-do-zakladiv-vishoyi-osviti .


738