Чудова можливість для українських студентів-правників!

Новини та оголошення (міжнародна діяльність)

◄ Центрально-Європейський університет за підтримки Інституту міжнародної освіти (США) оголошує прийом заявок на тематичний курс «Верховенство права та права людини: старі виклики та нові можливості у часи війни та невизначеності» у весняному семестрі 2022-2023 навчального року. Інститут міжнародної освіти (США) підтримує цей тематичний курс шляхом надання стипендії IIE Centennial Fellowship (до 800 доларів США) для задоволення потреб в отриманні безперервної вищої освіти переміщеним особам та біженцям.

Курс «Верховенство права та права людини» є невід’ємною частиною проекту «Невидимий університет для України» (IUFU) і розроблений спеціально для українських студентів-правників (молодших та старших курсів бакалаврату (BA), магістратури (MA) та аспірантів (PhD), котрі навчаються на освітніх програмах «Право» або «Міжнародне право», незалежно від того, проживають вони в Україні чи перебувають закордоном, навчання котрих зазнало негативного впливу від війни.

Курс проводитиметься онлайн і доповнюватиметься очною Літньою школою у Будапешті у червні 2023 року. Також передбачено додаткові компоненти наставництва / менторства (англійською та українською мовами) для підготовки або продовження поточних дослідницьких проектів і розвитку гнучких навичок (академічна англійська, академічне письмо). Крім того, IUFU пропонує Майстер-клас для магістрантів та аспірантів щодо входження у світову академічну спільноту (Александра Вакру, Центр Девіса, Гарвардський університет).

 

Хто має право брати участь? Будь-який студент/ка, які навчалися на освітньому рівні бакалавра, магістра або доктора філософії за програмами Право або Міжнародне право в українському закладі вищої освіти у 2021-22 навчальному році або розпочали навчання за цими програмами у 2022 році. Участь у програмі повністю безкоштовна.

ЗАЯВКУ можна подавати англійською або українською мовами на електронну адресу: iufu@ceu.edu

Кінцевий термін подачі заявок: 5 лютого 2023 року, 24:00 CET

 

Заявка повинна включати:

– короткий (до 1 сторінки) мотиваційний лист, що пояснюватиме:

• мотиви вступу до IUFU та очікування від цього тематичного курсу (ів);

• професійні та наукові зацікавлення заявника (наприклад, теми здійснених або продовжуваних наукових досліджень та проектів тощо);

• точна вказівка на вибір тематичного курсу «Верховенство права та права людини»;

– коротке резюме (CV) з інформацією про:

• прізвище та ім’я українською мовою та англійською мовою у версії закордонного паспорта;

• електронну адресу;

• поточне місцезнаходження;

•  поточну програму навчання у закладі вищої освіти з права або міжнародного права, попередню освіту;

• залучення до громадської діяльності / волонтерства, якщо таке було;

• рівень володіння англійською мовою.

Більш детальна інформація

 


252