На волонтерському посту: про ініціативну молодь ДДУВС та її внесок у наближення перемоги

Новини університету

Вони навчаються на першому курсі, а вже такі свідомі та соціально відповідальні. Студенти ННІ права та інноваційної освіти з початку війни активно займаються волонтерством. Вважають своїм боргом – допомагати тим, хто цього потребує у такий надскладний для України час.

Євген Коваль організував у рідному селищі Межова благодійний хаб. Разом із друзями допомагає переселенцям, людям з інвалідністю та малозабезпеченим.

Хлопець розповідає, їхній волонтерський пункт існував і до війни, тоді допомагали пенсіонерам із мінімальними пенсіями, багатодітним родинам. Зараз волонтерський рух набрав куди більших обертів.

«Розміщую оголошення на особистих сторінках у соцмережах, друзі роблять репости. Також розсилаємо запити до різних організацій, у тому числі міжнародних. А далі все просто – розкладаємо, фасуємо, роздаємо за потребою», – розповідає студент.

Юні волонтери вже допомогли більше сотні межовчанам. У пакунках –продукти харчування та засоби гігієни.

Майбутній психолог Валерія Бублейник співпрацює з Товариством Червоного Хреста України – волонтери надають першу психологічну допомогу, переселенцям, пораненим пацієнтам у лікарнях.

Студентка розповідає, діти – це особлива зона відповідальності. Благодійники проводять стабілізаційні заняття, тренінги, бесіди.

Серед дієвих методів подолання стресу та страху – заняття творчістю. Благодійники влаштовують уроки з малювання, виготовляють із дітками різні поробки.

Валерія часто зустрічається з пацієнтами дитячих лікарень. З Тетяною із Краматорська познайомилися під час однієї із благодійних ініціатив. Дівчина вийшла до магазину у рідному місті і попала під обстріл. На жаль, її хлопця не вдалося врятувати. Таню ушпиталили до однієї з лікарень Дніпра з важкими пораненнями кінцівки.

Дівчата легко знайшли спільну мову і навіть потоваришували.

«Постраждалим дуже потрібна наша підтримка та допомога. Вони не повинні відчувати себе покинутими та одинокими. Ми маємо бути поряд з тими, кому ми потрібні у складний час», – говорить Валерія.

Ці дві історії мотивують – вірити у завтрашній день, допомагати ближньому й обов’язково єднатися задля перемоги!


275