Робоча зустріч із родинами зниклих безвісти за особливих обставин відбулася у ДДУВС

Новини університету

Чергова робоча зустріч із родинами зниклих безвісти за особливих обставин відбулася сьогодні у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Із учасниками заходу спілкувалися представники державних та громадських інституцій.

До членів родин зниклих безвісти звернулася радник-уповноважена Президента з питань забезпечення прав захисників України – голова Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України Альона Вербицька. Вона подякувала керівництву Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ за активну роботу та діяльність Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників, відкритого у закладі. Зокрема акцентувала увагу на значущості таких зустрічей із родинами осіб зниклих безвісти з метою забезпечення якісної комунікації та сприяння у вирішенні ключових питань.

Звернувся до учасників заходу і ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. Він розповів про особливості роботи Консультаційного центру з питань забезпечення прав і свобод захисників України на базі закладу. Так, за словами очільника університету, робота центру здійснюється відразу у кількох напрямах: це надання психологічної, правової та інформаційної допомоги військовим, звільненим із полону або демобілізованим з військової служби захисникам, а також членам їхніх родин, зокрема сім’ям зниклих безвісти.

До робочої зустрічі долучився помічник уповноваженого з прав людини Верховної Ради України Олександр Кононенко, а також представники Генерального штабу ЗСУ, 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Сухопутних військ ЗСУ оперативного командування «Схід», Національної поліції України, представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, голова громадської організації «Всеукраїнський громадський рух матерів та родичів учасників антитерористичної операції «Берегиня»» Алла Макух.

У рамках заходу члени родин зниклих безвісти за особливих обставин мали змогу задати питання представникам державних і громадських інституцій та отримати фахові рекомендації у вирішенні ключових питань із пошуку рідних.


313