У ДДУВС триває навчання фахівців області з питань запобігання та протидії домашньому, гендерно зумовленому насильству

Новини університету

Відбувся черговий захід циклу тренінгів «Особливості роботи з сім’ями, які мешкають у місцях компактного проживання (ВПО) щодо запобігання та протидії насильству».

Тренерами заходу виступили завідувач відділення психологічного забезпечення ВКЗ ДДУВС Сергій ВИШНЕВСЬКИЙ та фахівець відділення Таїса ПІДГОРНА. Модератор – помічник ректора державного університету з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО.

Спікери зазначили, що в Україні загалом налічується понад 2,5 тисячі місць компактного поселення (МКП) ВПО. Акцентували увагу на напрямах роботи працівників соціальної сфери та психологів громад щодо запобігання насильству в родинах ВПО, ключових психологічних аспектах життєвих складнощів і ризиків насильства в сім’ях ВПО, а також наголосили на особливостях проживання ВПО в місцях скупчення, обмежень та наявності невирішених побутових, матеріальних і соціальних проблем тощо.

До дискусій долучилися представники університету: старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, кандидат юридичних наук, доцент Цагік ОГАНІСЯН; старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності ДДУВС, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Ірина ДРОК та начальник науково-редакційного відділу, кандидат економічних наук, доцент Євгенія КОВАЛЕНКО-МАРЧЕНКОВА. Загалом у заході взяли участь близько 200 учасників, серед яких фахівці соціальних служб Дніпропетровської області, поліцейські офіцери громади та інші експерти.

Спікери та тренери розбирали практичні ситуації та формували алгоритм надання допомоги у форматі практичних кейсів. Крім того, були зазначені індивідуальні аспекти надання допомоги окремим групам населення.

За результатами навчання учасники професійного навчання зможуть реалізовувати організаційні заходи щодо роботи з ВПО, які постраждали від домашнього насильства, а також набудуть навичок надання допомоги та захисту постраждалих.

 

 


51