Продовжуються факультативні заняття на тему «Особливості використання БПЛА слідчими під час огляду місця події»

Новини університету

Увагу акцентовано на проведенні огляду місця події за допомогою інноваційних засобів фіксації з використанням безпілотних авіаційних комплексів.

Факультативне заняття проведено із залученням досвідчених практичних працівників відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області Миколою ШМАЛЬКОМ та Романом МАЛАХОВИМ.

Під час заходу розглянуто особливості процесуального оформлення протоколу огляду місця події, складання фототаблиць із застосуванням 3D-моделювання тощо.

Курсантам розповіли та наочно показали, як використовують БПЛА, як правильно робити знімки з їх допомогою, та пояснили ефективність використання БПЛА в умовах воєнного стану. Зокрема зазначили, що завдяки БПЛА слідчий чи інший фахівець не перебувають безпосередньо на місці події, а знаходяться на безпечній відстані.

Пілот (оператор) БпАК 1 класу капітан поліції Вадим КОЛОМІЄЦЬ продемонстрував тактику використання безпілотного апаратного комплексу, акцентував увагу на можливостях здійснення дорозвідки та попереднього огляду місця падіння уламків ракети у цивільній забудові із використанням криміналістичних методів орієнтуючої, оглядової, вузлової і детальної відеозйомки, а також тепловізійного обладнання.

 

 


31