Протидія булінгу в шкільному середовищі: заключний тренінг обласної програми

Новини університету

У ДДУВС відбувся заключний тренінг у межах обласної програми навчання з питань запобігання та протидії домашньому, гендерно зумовленому насильству для фахівців територіальних громад Дніпропетровської області.

Тренером виступив доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, доктор юридичних наук, доцент, майор поліції Роман ОПАЦЬКИЙ. Модератор заходу – помічник ректора державного університету з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Лариса НАЛИВАЙКО.

Тематикою тренінгу став булінг в шкільному середовищі. Україна як незалежна, демократична, правова держава передбачила захист дитини від усіх форм насильства, у тому числі й булінгу (цькування) шляхом ратифікації міжнародних договорів та прийняття відповідних нормативно правових актів у зазначеній сфері. Проте на захисті дитини, зокрема від жорстокого поводження у школі, мають працювати за певним алгоритмом комплексно всі уповноважені законом і державою фахівці. Зокрема, такі алгоритми і були розглянуті під час тренінгу.

До участі у фінальному тренінгу долучилися всі тренери та експерти (науковці, практикуючі психологи, правоохоронці та ін.), зокрема: старший інспектор відділу ювенальної превенції УПД ГУНП Дніпропетровської області, майор поліції Наталія ЯЗАН; доцент кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Аліна ГАРКУША; завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій ВИШНЕВСЬКИЙ; доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, доктор філософії в галузі права, старший лейтенант поліції Каріна ПІСОЦЬКА; т.в.о. завідувача Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Ірина ДРОК; старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, кандидат юридичних наук, доцент Цагік ОГАНІСЯН; начальник науково-редакційного відділу, кандидат економічних наук, доцент Євгенія КОВАЛЕНКО-МАРЧЕНКОВА, викладач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, старший лейтенант поліції Крістіна ДЕРЕВ’ЯНКО; фахівець відділення психологічного забезпечення Таїса ПІДГОРНА та інші.

Наприкінці заходу модератором та тренерами були зроблені висновки, підведені підсумки навчання та визначені головні пріоритети у діяльності фахівців щодо запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству в умовах воєнного стану. Учасники висловили щиру подяку організаторам та тренерам за змістовну і корисну програму навчання, знання, що допоможуть їм у подальшій професійній діяльності. Загалом навчання протягом місяця пройшли близько 200 учасників.

 

 


35