У ДДУВС пройшло об’єктове тренування з питань цивільного захисту

Новини університету

Тренування проведено з метою досягнення злагодженості в роботі керівного складу, формувань та служб цивільного захисту, працівників та здобувачів вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Тренування пройшло у два етапи: на першому проведено перевірку готовності органів управлінь та формувань до дій з ліквідації наслідків пожежі; На другому етапі відпрацьовані практичні дії із приведення формувань в готовність за призначенням при виникненні надзвичайної ситуації, пов’язаної з пожежею.

За легендою тренування, черговий по університету виявив задимлення в одній з аудиторій 4 поверху, а також постраждалу внаслідок цього особу. Після повідомлення через систему оповіщення здобувачі вищої освіти та працівники ДДУВС організовано вийшли з приміщення, використовуючи шляхи евакуації. Ланка пожежогасіння була викликана на місце виникнення пожежі, де за допомогою вогнегасників вогонь було локалізовано. Медпрацівники надали невідкладну допомогу постраждалому.

Під час тренування через імітаційне моделювання елементів обстановки за надзвичайних ситуацій працівниками та здобувачами ДДУВС здійснено практичне відпрацювання завдань, передбачених планами цивільного захисту, відпрацьовано алгоритм дій, організованих у визначений період часу та в умовах, наближених до реальних.

 

 


40