Культурно-мистецькі заходи для курсантів ДДУВС

Новини університету

У позанавчальній програмі здобувачів – щотижневі відвідини культурних подій Дніпра. Курсанти оглянули кілька художніх експозицій, завітали до Будинку губернатора та історичного музею ім. Д. І. Яворницького.

Здобувачі 3 курсу ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції опинилися серед відвідувачів виставки Тетяни Пухнавцевої під назвою «Обірваний край». Оцінити роботи харківської художниці вони змогли на базі дніпровської галереї «Артсвіт».

За словами здобувачів, виставка охоплює теми слабкості, крихкості, щезання та покинутості, які у часи повномасштабного вторгнення стали близькими й зрозумілими для більшості українців. Курсантів вразила залученість природних матеріалів у мистецькі твори: трави, каміння та ґрунту.

Здобувачі 2-го курсу Інституту обрали виставку «Ріка кричала, вила, як поранений звір» – її присвячено історії побудови каскаду Дніпровської гідроелектростанції. Увагу курсантів було зосереджено не лише на минулих процесах, а й на сучасних трагедіях, пов’язаних із підривом ГЕС. Це спонукало їх до дослідження питань індустріалізації річки, а також до обговорення процесу деколонізації природи у сучасному світі.

Традиційно відвідали курсанти і Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. І. Яворницького. Там ознайомилися зі стародавньою історією України, розглянули експонати часів Запорізького козацтва. Під час екскурсії побачили найдавніші пам’ятки археології краю, які належать до кам’яної доби, а також екземпляри зі скіфської колекції.

У Будинку губернатора курсантам представили 5 експозиційних залів, окремі з яких мають елементи доповненої реальності та інтерактивні експонати. Кожен зал присвячено окремій сфері життєдіяльності дніпрян.

Організатори переконують: відвідування мистецьких заходів не лише розширює світогляд майбутніх правоохоронців, а й розвиває уважність та схильність до аналітичного мислення.

 

 


39