Захист постраждалих від сексуального насильства: інтерактивна лекція у ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ 23 квітня 2024 року о 14:00 пройде інтерактивна лекція за участі адвокатки та тренерки Ірини МОРГУН.

Захід відбудеться за ініціативи курсантки 3 курсу Катерини Грибченко, яка у 2023 році стала випускницею V Літньої школи «ЮрФем» для студенток-юристок. Навчання під час Літньої школи було зосереджене на темах протидії гендерній дискримінації та гендерно зумовленому насильству, а одна з цілей Школи стосувалась реалізації випускницями власних проєктних ідей у своїх закладах вищої освіти.

Тема сексуального насильства є досить чутливою, постраждалі, звертаючись до правоохоронних органів, повинні відчувати довіру до спеціалістів/ок. Водночас трапляються випадки, коли потерпілі зазнають віктимблеймінгу.

Саме тому спікерка розповість про підходи, орієнтовані на потерпілих від цього злочину, про особливості документування та розслідування сексуального насильства як форми гендерно зумовленого насильства, про особливості відповідальності та доказування у цих справах.

До заходу долучаться представники кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань університету та помічник ректора з гендерних питань Лариса Наливайко.

Реєстрація за посиланням!

 

 


18