«Запобігання та протидія домашньому насильству в умовах воєнного стану»: інтерактивний захід у ДДУВС

Новини університету

Захід організовано та проведено на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ спільно з Дніпровським міським центром соціальних служб.

Зі вступною промовою до учасників заходу звернулася модератор заходу – помічник ректора університету з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор Лариса НАЛИВАЙКО. Спікерами заходу виступили: керівник Спеціалізованої служби первинного соціально-психологічного консультування осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі Дніпровського міського центру соціальних служб Віта ВОЛКОВА та провідний фахівець з соціальної роботи Спеціалізованої служби Марина СЕРДЮК.

Інтерактивний захід з елементами тренінгу мав на меті ознайомити курсантів навчального закладу з інформацією щодо домашнього насильства, його видів та форм, розширити знання про причини та наслідки цього негативного явища, в тому числі в умовах воєнного стану, а також надати інформацію про установи та організації міста, що надають допомогу постраждалим особам.

В оффлайн-форматі та обговоренні проблемних питань взяли участь представники ДДУВС: старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Ірина ДРОК; старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, кандидат юридичних наук, доцент Цагік ОГАНІСЯН та завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій ВИШНЕВСЬКИЙ.

 

 


63