«Особливості навчання та роботи жінок у чоловічих колективах»: тренінг для курсанток ДДУВС

Новини університету

Заняття проводяться відділенням психологічного забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ для здобувачів першого та другого років навчання.

На заняттях майбутні поліцейські разом зі психологом Таїсою ПІДГОРНОЮ піднімають питання прихованої гендерної нерівності, відчуттів жінки під натиском соціального впливу щодо професійної реалізації тощо.

Учасниці заняття створювали «мапу стереотипів» за допомогою методів арт-терапії та обговорювали шляхи й стратегії подолання соціального тиску, а також дізнавалися про засоби ментального відновлення.

Курсантки поділилася своїм баченням, як відбувається формування особистісних стосунків, розглянули вікові особливості становлення хлопців та дівчат юнацького віку, спілкувались про психологічні аспекти збереження жіночого здоров’я.

Наприкінці заняття кожна дівчина за допомогою техніки «Мандала моїх кордонів» мала змогу відрефлексувати наявність та вигляд особистісних кордонів, а також зрозуміти перевагу бути жінкою в професії поліцейських.

 

 


38