Професор ДДУВС провела для освітян лекцію із протидії мобінгу

Новини університету

Вікторія САВІЩЕНКО у Центрі професійного розвитку «Освітня траєкторія» провела інтерактивну лекцію «Мобінг: юридичні аспекти та профілактика». Участь у заході взяли профільні фахівці та педагоги.

У сучасному світі все частіше можна почути про випадки мобінгу на роботі, цькування працівника з боку колег, підлеглих або керівництва, яке вчиняється з метою приниження гідності співробітника. Донедавна це питання замовчувалося та не виносилося на публіку.

Тому професор кафедри психології та педагогіки ДДУВС, доктор юридичних наук, кандидат педагогічних наук Вікторія САВІЩЕНКО провела ознайомчу лекцію щодо зазначених питань. Вона зазначила, що 11 грудня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню)» від 16 листопада 2022 року. На підставі цього Закону внесені зміни до низки нормативно-правових актів.

Під час лекції керівники закладів освіти отримали практичні рекомендації щодо реалізації антимобінгової політики, створення комфортних психологічних умов для розкриття особистісного потенціалу педагогічних працівників, формування ефективної організаційної культури.

 

 


52