У ДДУВС відбулося засідання наукового гуртка «Шериф»

Новини університету

Темою обговорення наукового гуртка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС стали актуальні проблеми реагування уповноваженими підрозділами Національної поліції на вчинення домашнього та гендерно зумовленого насильства.

Засідання відкрила доцентка кафедри Каріна Пісоцька, яка наголосила, що проблема домашнього насильства в Україні суттєво загострилася із початком повномасштабного вторгнення рф. Згідно зі статистикою, значна кількість випадків домашнього насильства сьогодні залишається латентною.

Про важливість наукового саморозвитку та орієнтування у тематиці досліджень, які б вирішували актуальні проблеми поліцейської діяльності в умовах воєнного стану, курсантам розповів старший викладач кафедри Максим Шевяков. Він також акцентував увагу на дотриманні академічної доброчесності й вимог під час проведення наукових пошуків.

Здобувачі представили свої наукові доробки щодо проблем та перспектив у сфері протидії та запобіганню гендерно зумовленому насильству, а також дискримінації за ознакою статі. Такі дослідження сприятимуть підвищенню захищеності прав та інтересів потерпілих від домашнього насильства.

 

 


62