Захист дітей, постраждалих від насильства: практичний семінар для курсантів ДДУВС

Новини університету

Заняття проведено для здобувачів факультету превентивної діяльності на базі навчально-тренувального полігону «Кризова кімната, дружня до дитини».

Курсанти відпрацювали алгоритм дій працівників поліції з суб’єктами, які здійснюють заходи щодо захисту дітей, постраждалих від насильства. Під час семінару ознайомилися з роботою та можливостями полігону, обговорили психологічні та юридичні аспекти попередження домашнього насильства та жорстокого поводження стосовно дітей.

Учасникам тренінгу запропоновано сценарії щодо опитування дитини уповноваженими підрозділами поліції – у тому числі, опитування дитини, що ймовірно зазнала жорстокого поводження на окупованій території. Здобувачів ознайомили з умовами ситуаційної задачі та розподілили ролі. Частина курсантів знаходилась у терапевтичній залі під час опитування дитини психологом, інша – в кімнаті позавізуального спостереження.

Тренінг організовано з ініціативи викладача кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Катерини Шендакової та доцента кафедри Каріни Пісоцької. До практикуму залучено начальника відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Дніпропетровській області Вікторію Гаркач.

На завершення семінару викладачами проаналізовано сутність, характер дій та зміст помилок курсантів, які були допущені ними на полігоні.

 

 


66