Залучення міжнародних експертів до проведення занять зі здобувачами ДДУВС

Новини університету

Кафедрою кримінального процесу та стратегічних розслідувань започатковано практику проведення бінарних навчальних занять з міжнародними експертами для слухачів магістратури у межах навчальної дисципліни «Контроль і нагляд в професійній діяльності».

Лекторами розглядаються питання застосування європейських стандартів під час прокурорського нагляду, судового та відомчого контролю при розслідуванні кримінальних правопорушень, зокрема і воєнних злочинів. Професоркою кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань Вікторією РОГАЛЬСЬКОЮ проведено чергове бінарне заняття з прокурором Литви, експертом КМЄС – старшим радником з питань прокуратури Гедимінасом БУЧЮНАСОМ.

У межах заходу спікер висвітлив питання повноважень слідчих та прокурорів під час здійснення міжнародного співробітництва та акцентував увагу слухачів магістратури на перевагах розслідування злочинів спільними слідчими групами.

Лектори на конкретних практичних прикладах розглянули особливості здійснення такої спільної процесуальної діяльності, яка виступає ефективним інструментом не тільки в процесі здійснення розслідування діяльності злочинних організацій і транснаціональної організованої злочинності, але й під час документування міжнародних злочинів.

 

 


68